Spartanska BK Tiger

Hej vänner, äntligen är dagen kommen, dagen då vi kommer att recensera den första toaletten. Vi är tre studenter som för närvarande huserar i Singapore med omnejd. Vi reser mycket när studierna tillåter, och det var just på en resa då idén om bloggen uppkom. Vi kommer att röra oss till att börja med i Singapore – Kungariket av offentliga toaletter (har dock ingen källa på detta vågade påstående)… Vi kommer sedan i december att röra oss vidare västerut mot för att till sist hamna i vårt kära fosterland, Sverige. Till dess hoppas vi att vi har avverkat ett 10-tal länder i Asien. Våra korrespondenter från Bland annat South Kensington - London, Malmö, Lund och LA kommer jobba frenetiskt för att tillgodose er läsare med det bästa inom offentliga toaletter. Till en början kommer fokus läggas på Singapore dock!

 

Man brukar ju säga att man ska gå ut hårt, sätta ribban högt och så vidare och så vidare. Vi väljer att göra tvärtom. Vi var nämligen häromkvällen på ett så kallat Hawker centre (en väldigt spartansk Food Court) i centrala Singapore i China Town. Stället, vid namn ”BK Tiger” har under vår tid i Singapore blivit en favorit, mycket pågrund av de 2,5 liter öl man kan få hälla i sig för ynkliga 12 Singapore dollar eller cirkus 60 svenska Riksdaler. Prisvärt tycker vi! Vi har aldrig tidigare lagt märke till den fantastiskt unika men aningen tveksamma toalett som låg lite gömd bredvid nudelköket. Vi valde i alla fall att inspektera toaletten och dela våra tankar med er, allt för er kära läsare!

 

Renlighet – 2 stjärnor

– Värdelös, fruktansvärt smutsigt och blött på golvet vilket kan vara direkt farligt! 

 
Tillgänglighet – 7 stjärnor
– Liksom de flesta andra offentliga toaletter i Singapore är BK Tigers kostnadsfri. Toaletten är väldigt gömd vilket medför härlig mystik och en känsla av att man uppnått något stort när man faktiskt hittar toaletten. Hela lokalen har bra planlösning och toaletten är inget undantag. 
 
Utrustning – 5 stjärnor
– Underdimensionerad, ingen tvål och 20 cent för pappershanddukar… Ingen AC och lurig kran. Däremot fanns dusch och stor städskrubb vilket kan tilltala en del. 
 
Design & Innovation – 4 stjärnor
– Toaletten har som sagt en härlig mystik och lite utav en Harry Potter-feeling (skrubb under trappa). Att gå in på Toaletten känns som att åka 30 år tillbaka i tiden vilket är fantastsikt spännande. Moderniteter är av denna anledning sällsynta men allt fyller sin funktion. Vill ni inte lägga 20 cent på pappershanddukar rekommenderar vi att ni har på något i frottématerial eller att ni har på er något oömt och vattentåligt. 
 
Lukt – 5 stjärnor
– Lukten var helt klart godkänd även om vi hade investerat i en Glade Air Refreshener för att till nästa gång inte bara få betyget OK, utan kanske till och med bra! 
 
 

Allt som allt en helt klart godkänd offentlig toalett på ett helt fantastsikt Hawker Centre. I snitt får BK Tigers toalett 4,6 stjärnor, en solid start på detta äventyr!

 

Vi på bloggen vill även passa på att gratulera en ”kär påg” – Pidde W som fyller 21 idag, han vet vem han är!

 

Imorgon kommer en ny offentlig toalett att utvärderas, ha en fantastisk måndag vänner!

 

Väl mött

//Toachelin



Kommentarer
Ivrig toalett-entusiast!

Fantastisk läsning, ser fram fler lärorika inlägg om var man kan, tillsammans med en väl vald tidnings-upplaga, tillbringa sina bästa 20 minuter om dagen.

2013-10-14 @ 06:43:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

skithusguiden.blogg.se

- din guide till den ultima skitupplevelsen

RSS 2.0