Inget en konstkritiker bör skita i - National History Mususeum of Singapore

Hej vänner, idag är det torsdag vilket förutom en ny Podcast från Filip och Fredrik betyder ett nytt fantastiskt blogginlägg från Skithusguiden för att guida er i denna djungel av alla världens skithus! Idag bjuder vi på något alldeles extra för att krydda till er vardag . Vi kommer att bjuda på, historia, kultur och skinande porslin i en härlig kombination från National History Museum i Singapore, ja ett museum, ni hörde rätt!

 

Det gäller att ta vara på varje chans man får att suga upp kunskap här i världen, speciellt om det är gratis som Rudolf Andersson i Sunes sommar hade sagt. Därför bestämde jag mig för att ta mig down town, närmare bestämt ner till National History Museum of Singapore. NÖÖÖÖÖÖRRRDDD tänker ni kanske, vilket jag till en viss grad är när det handlar om toaletter. Det finns absolut inget bättre än att hitta en orörd toalettpärla någonstans där man kan slappna av och glömma vardagens överhängande ”måsten”. Ni håller väl med? Denna dag var inget undantag, jag gick självklart bara på museet för att utforska den rådande toalettkvaliteten och jämförde med tidigare års toalettstandard ändan sedan öppningsåret 1849. Det var en fantastisk historisk resa där man fick en inblick i Singapores toaletthistoria och hur man gradvis har blivit en ledande makt och förebild inom toalettsfären.

 

Nog om detta, jag bestämde mig för att avnjuta en dubbel cappuccino för att sedan ta en titt på den erkända offentliga toaletten. Som den märkliga människa jag är tilltalas jag av andra märkliga uppenbarelser, udda grejer som man kommer ihåg. När jag steg in på toaletten möttes jag av något fantastiskt, inte en enhörning eller något annat övernaturligt som ni nu kanske tror, utan ren vacker konst. En tavla med ett motiv av en lurig, nästan futuristisk apa. Toaletten bjöd även på små hyllplan av finaste Mahogny(kan möjligtvis vara plywood) som var strategiskt placerade för att underlätta toalettbesöket med praktiska avställningsytor för diverse lösören.

 

Nedan följer betygsättningen för denna toalett:

 

Renlighet – 5 stjärnor

Helt ok, kan förbättras med mer frekvent städning. Varför inte fortsätta på galenhetsspåret och anlita städare med dräkter från olika tidsepoker exempelvis från RENässansen?

 

Tillgänglighet – 9 stjärnor

Bra läge med tydlig skyltning! Första våningen och bredvid caféet! KANON!!!

 

Utrustning – 9 stjärnor

Utrustningen är briljant! Dom i folkmun kallade ”universalvaskarna” gör en nästintill knäsvag, eller vad säger ni om kombinationen vatten/tvål/papperhandduk/blåstork/papperskorg allt inom en area av en  halv kvadratmeter? Eufori säger jag! Ett antal toalettbås finns att tillgå och dessa kompletteras med urinoarer i läcker porslin. FANTASTISKT!

 

Design & Innovation – 9 stjärnor

Man har snyggt kombinerat moderniteter med mer klassisk museeuminredning som får en att tänka tillbaka på Malmöhus slott vilket gör en nostalgisk och lyrisk. Tavlan som jag tidigare nämnde är ett jätteplus och träffar en toalettkonstentusiast som jag mitt i hjärtat!

 

Lukt – 4 stjärnor

Toalettens akilleshäl. Ingen vidare lukt!

 
 
 
 
 
 

Trots lukten är jag mer än nöjd med mitt besök på denna fantasiska toalett och jag kommer verkligen att komma tillbaka! Toaletten får i genomsnitt 7,2/10 stjärnor!

 

Ha en fortsatt fantasiskt torsdag vänner!

Väl mött//Toachelin

 

 

 

Ett KRYPin på Bintan

Hej vänner, vi har varit dåliga på att uppdatera bloggen på sistone, vilket många av er har påpekat. Ursäkt? Vi har helt enkelt inte haft tid eftersom vi inte gjort något annat än att testat toaletter och ätit, två aktiviteter som sannerligen är korrelerade, men dock två aktiviteter man inte bör utöva samtidigt. Om man mot förmodan måste, undvik att förtära jordgubbar i samband med ”näspudring” eftersom kombinationen påminner om smaken av Durian ” The king of fruit” som gemene man kallar den här i Singapore, men som jag skulle vilja tillföra kategorin ”tropiska kräkmedel”.
 
Hursomhelst, vi har varit utsända liksom de skithuskorrespondenter vi faktiskt här runt om i Singapore och jag själv fick den fantastiska möjligheten att besöka paradisön Bintan i Indonesiens ö-landskap. Det är just från detta äventyr jag kommer utvärdera veckans första skithus, och lugn kära vänner, vi utlovar från och med nu ett mer frekvent uppdaterande av denna fantastiska blogg!
 
Toaletten jag idag kommer att utvärdera är en gammal klassisk indonesisk toalett med tydliga influenser från den koloniala tiden. Toaletten påminner lite som den toalett som Missnöjda Myrtle gömmer sig på, ni vet spöket i Harry Potter som har en serious love crush på denna fantastiska trollkarl och medmänniska.
 
Toaletten finns att besöka på Maya Sari Beach Resort på Bintan Island, cirka 50 minuters båtfärd från Singapore. Här nedan kommer betygsättningen:
 
Renlighet – 2 stjärnor
 
Det är framförallt denna bit som detta skithus måste förbättra. Ödlor, kackerlackor och andra otrevligheter lurar i varje vrå. Med en överhängande risk för att få ett fritt fallande kräldjur i nacken när man sitter och avnjuter ett morgonbesök på toaletten kan man aldrig slappna av, utan måste ständigt vara på sin vakt och vara redo att agera. Njutningen är plötsligt som bortblåst vilket sänker betyget ytterligare.
 
Tillgänglighet – 4 stjärnor
 
Toaletten ligger belägen bredvid receptionen, en bit in och utan guidning av väg dit är det nästintill omöjligt att hitta rätt. När man väl har frågat eller om man mot förmodan hittar den mycket gömda skylten, som förövrigt är mycket tilltalande hittar man dock ganska lätt!
 
Utrustning – 8 stjärnor
 
Utrustningen är tilltalande även om den bokstavligt talat kommer från förra århundradet. Ett antal toaletter och ett ännu större antal urinoarer finns till förfogande och dessa kombineras med en karakteristisk träbänk i mitten av rummet vilken jag ärligt talat inte kan se fylla någon direkt funktion, men det är ju alltid soft med en bänk som man kan chillaxa på om man skulle känna sig lite svag efter uträttat behov. Rummet är även försett med dusch och vaskhörnan med tre stycken vaskar är mycket vacker. Moderniteter som papperhanddukar och till och med en blåstork finns att tillgå.
 
Design & Innovation – 8 stjärnor
 
Fantastiskt härlig antik design med detaljer som får vilken toalettälskare som helst att börja dregla, kanske till och med Ernst! Jag måste även här nämna bänken som inte fyller något direkt behov men som är fantastiskt elegant och spännande.
 
Lukt – 7 stjärnor
 
Äntligen någon som fattat grejen, URIN LUKTAR INTE GOTT! Med det vill jag framhäva det faktum att man låtit installera små reningsaggregat till varje urinoar vilket ger en mer tilltalade lukt! Bra där!!! Förövrigt luktar det inte speciellt gott, utan mer neutralt vilket inte riktigt får en doftälskare som mig på fall! INVESTERA MERA (i luftrenare)…
 
 
 
Allt som allt, en trevlig toalett bland palmer och nasi-goreng. Betyget landar tillsist på solida 5,8/10. Imorgon utlovar vi en ny recension! Ha en fortsatt trevlig tisdag vänner!
 
//Toachelin

skithusguiden.blogg.se

- din guide till den ultima skitupplevelsen

RSS 2.0